Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Εφαρμόστικο φιάσκο

Στον εφαρμοστικό νόμο ο Βενιζέλος όχι μόνο καταργεί ουσιαστικά το μέτρο των αποδείξεων τροποποιώντας τον τόσο που παύει να είναι κίνητρο για τους πολίτες, αλλά... ζητούσε και την αναδρομική επιστροφή χρημάτων που πήραν το 2011!
Στο MEGA ο Πρωτόπαπας δήλωσε "άγνοια". Μετά από λίγο στο ίδιο κανάλι ο Πάγκαλος είπε "Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο το βρίσκω ιδιαίτερα λυπηρό".
Δηλαδή, είχαμε ένα άδειασμα εις διπλούν Βενιζέλου, ή... εις διπλούν εξαπάτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ο οποίος Βενιζέλος, μετά από λίγα λεπτά στον ALTER, μίλησε για "νομοτεχνική παρεξήγηση" και πήρε πίσω μόνο το σκέλος της αναδρομικής επιστροφής.
Βέβαια, αν διαβάσετε το επίμαχο σημείο, θα καταλάβετε ότι μόνο για νομοτεχνική παρεξήγηση δεν μπορούμε να μιλάμε.

Θα 'θελα να 'ξερα, πόσες ακόμα "νομοτεχνικές παρεξηγήσεις" υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο.
Μιλάμε για το απόλυτο φιάσκο, μιας κυβέρνησης που καθημερινά αποδεικνύει ότι κινείται μεταξύ της προχειρότητας και της επικινδυνότητας.
Αυτή η... "νομοτεχνική παρεξήγηση" δεν αποδεικνύει μόνο την προχειρότητα με την οποία λαμβάνουν τα μέτρα, αλλά και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τους πολίτες και δείχνουν σίγουρα ότι νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για τους αριθμούς τους.

Γενικά, το εφαρμοστικό στο σύνολό του είναι φτιαγμένο μόνο για να αρμέξει για ακόμη μια φορά την μικρομεσαία αγελάδα και όλοι πλέον ξέρουμε ότι ακόμη και μετά από αυτές τις θυσίες θα βρεθούμε πάλι στην αρχή.

Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση πλέον σε αυτά που βλέπω:
Η πλήρης υποταγή μας στους... "αλληλέγγυους(!) εταίρους" μας εξυπηρετεί μόνο αυτούς. Μας κρατάνε διασωληνωμένους στην εντατική (και οι δικοί μας εδώ μέσα) όχι για να μας σώσουν, αλλά για να κερδίσουν χρόνο και να θωρακίσουν τις δικές τους οικονομίες για την επερχόμενη και αναπόφευκτη χρεοκοπία μας...
krogias 

Δεν υπάρχουν σχόλια: