Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ρε, αν χρεοκοπήσουμε θα πεινάσεις!

Και τι μπορώ να κάνω για να μην χρεοκοπήσουμε; 
Να πεινάσεις!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ...

Είστε υπέρ ή κατά;
Έστω απαντήστε μ’ ένα ναι ή μ’ ένα όχι.
Το έχετε το πρόβλημα σκεφτεί
Πιστεύω ασφαλώς πως σας βασάνισε
Τα πάντα βασανίζουν στη ζωή
Παιδιά γυναίκες έντομα
Βλαβερά φυτά χαμένες ώρες
Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
Μέτρια φιλμ. Κι αυτό θα σας βασάνισε ασφαλώς.
Μιλάτε υπεύθυνα λοιπόν. Έστω με ναι ή όχι.
Σ’ εσάς ανήκει η απόφαση.

Ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε δημοψήφισμα, φυγής, πανικού και κυβερνητικού αδιέξοδου!

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση που θα συναφθεί με την τρόικα, εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας (31.10)!
Το δημοψήφισμα τοποθετείται στις αρχές Ιανουαρίου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα ζητήσει και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ανακληθούν στην τάξη και στην εσωκομματική πειθαρχία!
Η εξαγγελία δημοψηφίσματος δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά μια πανικόβλητη κίνηση του Γ. Παπανδρέου που ελήφθη κάτω από τα πρωτοφανή αδιέξοδα στα οποία έχει ρίξει τη χώρα, η πιο ανάλγητη και εθελόδουλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης!
Με την κίνηση αυτή, ο Γ. Παπανδρέου, προσπαθεί μάταια να διασώσει τον εαυτό του και τον στενό του κύκλο, από τη βέβαιη κυβερνητική κατάρρευση.
Παράλληλα, με αυτήν την κίνηση ο επικεφαλής της πλέον λαομίσητης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών επιχειρεί να διασώσει τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές ελίτ, που φοβούνται (και δικαίως!) το σάρωμα τους από τη λαική οργή!

Το σύνδρομο της Αθήνας

Πέτρος Κατσάκος
Ο όρος σύνδρομο της  Στοκχόλμης (Stockholm Syndrome) καθιερώθηκε  από το Σουηδό ψυχίατρο και εγκληματολόγο Nils Bejerot και περιγράφει μια παράδοξη κατάσταση όπου οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια, προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωση τους.
Το 1973 τέσσερεις Σουηδοί  που κρατήθηκαν όμηροι στο θησαυροφυλάκιο τράπεζας (της Sveriges Kreditbank) κατά τη διάρκεια ληστείας, συνδέθηκαν συναισθηματικά με τους ενόπλους που τους κρατούσαν. Σύμφωνα με ψυχολόγους ο παράξενος αυτός δεσμός με τους κακοποιούς ήταν ένας ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας που ανέπτυξαν τα θύματα για να αντέξουν τη βία.

Πραγματικότητα το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Πραγματικότητα θα είναι σε λίγες ημέρες το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε άνεργους, ανασφάλιστους και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, η ιδέα ανήκει στην Πρωτοβουλία των Υγειονομικών, ενώ το ιατρείο, που θα αρχίσει να λειτουργεί στις 7 Νοεμβρίου, θα φιλοξενείται σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στον 1ο όροφο της οδού Αισώπου 24.
Εκεί θα στεγάζονται τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό τμήμα, παιδιατρικό τμήμα, τμήμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στο 2310-520386, τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.

MHNYMA TOY EΔOYAΡΔO ΓΚAΛEANO

Aυτός ο κόσμος έχει την αλητεία μέσα του…
δεν είναι αυτός ο κόσμος που γεννηθήκαμε αντάξιος των ονείρων μας …
αλλά υπάρχει ένας άλλος κόσμος στην κοιλιά αυτού του κόσμου…
που περιμένει.
Θα είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός
και με μια επώδυνη γέννα.
Αναγνωρίζω τα χαρακτηριστικά αυτού του καινούργιου κόσμου
από τις αυθόρμητες διαδηλώσεις που σαρώνουν τον πλανήτη
και από την δικιά σας γωνιά,
την Ελλάδα μας.
Πολλοί με ρωτούν τι θα συμβεί μετά. ...

Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ…

..ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ¨ΦΙΛΟΙ¨ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ¨ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ¨ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ¨ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ¨!!!
TOY ΜΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ 
Ο Υφυπουργός κ. Ρόβλιας μας ανακοίνωσε τηλεοπτικά ότι, ¨Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, μίλησα με τον κ. Ράιχενμπαχ και σας λέω οι Γερμανοί είναι φίλοι μας¨ !!!
Το μυαλό μου όπως και των περισσοτέρων που παρακολουθούσαν, πήγε στον Αρτέμη Μάτσα και τον Δήμο Σταρένιο στις παλιές Ελληνικές ταινίες…
Αν δε η μνήμη ανατρέξει πίσω στις μαύρες μέρες της κατοχής, είναι πανεύκολο να διαπιστώσει ποιοι χρησιμοποιούσαν αυτό το επιχείρημα!
Προηγουμένως ο κ. Ρόβλιας σε πλήρη συγχορδία με τον κ. Πάγκαλο απείλησε για πολλοστή φορά τον Ελληνικό λαό, ¨πως αν δεν εφαρμοστεί πιστά η πολιτική της κυβέρνησης, ως χώρα δεν θα έχουμε λεφτά να αγοράσουμε σιτάρι, άρα δεν θα έχουμε ψωμί και ζάχαρη!!!
Επί δύο χρόνια σχεδόν αυτή η κυβέρνηση απειλεί ¨με τα χειρότερα που έρχονται¨.
Οι ¨τρομοκράτες¨ δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ ¨πυροβολούν¨ καθημερινά από τις οθόνες των τηλεοράσεων και τις στήλες των εφημερίδων, τον λαό, προσπαθώντας να τον καταστήσουν συνένοχο και συνυπεύθυνο!
¨Μην αντιδράτε θα έρθουν τα χειρότερα. Μην αντιδράτε θα πεινάσετε¨. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν κυβέρνηση, ¨πρόθυμοι συμπαραστάτες¨ και ΜΜΕ είναι ότι αυτά που μας απειλούν ότι θα έρθουν, ήρθαν ήδη!!!

Ξεκαθαρίζει το τοπίο - τραντάζονται τα πολιτικά ταμπού και οι αυταπάτες

του Θανάση Τσιριγώτη
Δεν μπορούν να κυβερνούν όπως παλιά και ο λαός ακόμα δεν ξέρει πώς να κυβερνήσει. Aκόμα δε σημαίνει και ποτέ· άλλωστε η επεξεργασία της ντόπιας και παγκόσμιας ιστορίας είναι μεγάλος δάσκαλος και οδηγός για δράση. Tα αστικά κόμματα αλλά και τα κάθε λογής αντηχεία και χαλκεία τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ιδέες, οι συμπεριφορές και οι αγωνίες τους είναι καθολικές.
Σαν να λέμε πως ο άνεργος του Περάματος και ο Bγενόπουλος βλέπουν τα ίδια όνειρα!!
Aναληθέστατο και θρασύτατο ψέμα. Aλλά έτσι ήταν πάντα η άρχουσα τάξη. Προσπαθούσε, και ενίοτε το επέβαλε δια πυρός και σιδήρου, να παρουσιάσει τις εμμονές σαν εθνικές ιδέες. Nα βρει συνενόχους στον απλό λαό, να παραλύσει, όπως παρέλυε η Mέδουσα τα θύματά της, τις αντιστάσεις όλων όσων θέλουν να κρατάνε σφιχτά στην παλάμη τους ένα σύνθημα, δύο δράμια αξιοπρέπειας και το λάβαρο του αγώνα.

"Αντάρτικο" ενάντια στο χαράτσι

Κατατέθηκε η πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το τέλος ακινήτων. Ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ καλείται να πληρώσει 350 ευρώ
Αποφασισμένοι να αντισταθούν στο χαράτσι για τα ακίνητα, οι Έλληνες πολίτες, που βλέπουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να φτάνουν φουσκωμένοι.
Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε η πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο περιλαμβάνεται το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
Παράλλήλα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζεται η κατάθεση προσφυγών κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου.
Θα του μείνουν και 11 ευρώ...
Αίσθηση έχει προκαλέσει στους συμβούλους Επικρατείας η προσφυγή κατά του νέου τέλους που έχει καταθέσει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 48 τετραγωνικών μέτρων με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ (ετήσιο εισόδημα 4.332 ευρώ).

“Πρόθυμοι, Φαντάσματα ή Εφιάλτες”;

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι ατάκες από την κωμωδία "υπάρχει και φιλότιμο", θα μένουν πάντα επίκαιρες. Ο συμπαθής Μαυρογιαλούρος, με φράσεις του τύπου “κατόπιν δικών μου ενεργειών”, άφησε εποχή.
Από τότε, πέρασαν πολλά χρόνια, παρ’ όλα αυτά για κάποιους: “Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν”.
Και ως εκ θαύματος, ο “Μαυρογιαλούρος είναι πάλι εδώ. Επέστρεψε για να επαναφέρει στις μνήμες μας, τον ξύλινο λόγο, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. 
Με Δελτίο Τύπου και την καταγέλαστη φράση “καρπούς απέδωσαν για μια ακόμα φορά οι συστηματικές κινήσεις και παρεμβάσεις μας”, η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά αυτή τη φορά…. ως φαρσοκωμωδία….
Το σενάριο ίδιο, απλώς άλλαξαν οι πρωταγωνιστές.
Τότε υπήρχαν Ανάκτορα, σήμερα υπάρχει Τρόικα. Τότε υπήρχαν εξορίες, σήμερα υπάρχει μνημόνιο που πετσοκόβει τα όνειρα, τις ελπίδες, τα δικαιώματα, τους μισθούς των Ελλήνων. Τότε υπήρχε Μαυρογιαλούρος, σήμερα υπάρχει ο “Πρόθυμος”.

Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι.

Είμαι μέσα στο φως που προχωρεί
Tα μάτια μου είναι πλημμυρισμένα από πόθους
Ειν' ωραίος ο κόσμος
Ειν' ωραίος ο κόσμος

Τα μάτια μου δεν κουράζονται να βλέπουνε τα δέντρα

Τα δέντρα τα τόσο γεμάτα από ελπίδα
Τα δέντρα τα τόσο πράσινα

Έτσι άνοιξαν διάπλατο το δρόμο στην εκτροπή...

Του Θέμη Τζήμα
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Υπάρχει ένα τμήμα αξιωματούχων της κυβέρνησης και φίλων τους στο ΠΑΣΟΚ που αντί να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός -όπως έχει δικαίωμα- απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική και ότι πρέπει να προσπαθήσουν αν μη τι άλλο να σκεφθούν γιατί ο λαός την απορρίπτει, ψάχνουν για μονομερείς καταδίκες της βίας- όταν στρέφεται δηλαδή μόνο κατά κυβερνητικών στελεχών και δη όταν πιθανολογούν ότι προέρχεται από τμήματα της αριστεράς. Θυμούνται τον εκφασισμό, τους Γκοτζαμάνηδες, τους Ελληναράδες κτλ.
Αντίθετα, όταν αποδεικνύεται ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψεύδονται ανερυθρίαστα εις βάρος πολιτικών χώρων, όταν ασκείται κρατική καταστολή, όταν ασκείται η υλική βία της φτώχειας και της ανεργίας, όταν ασκείται η ψυχολογική βία του "σκάσε και κολύμπα" γιατί αλλιώς θα σου βάλω κι άλλα μέτρα, οι ίδιοι αυτοί "αντιφασίστες" σιωπούν ή στην καλύτερη περίπτωση ψελλίζουν.
Αυτό θα πει αριβισμός, οπορτουνισμός, κρετινισμός και καθεστωτική τύφλωση.

«Έρχονται με τις χάντρες και θα μας σώσουν»...

Του Νίκου Κοτζιά
Όλο και πιο συχνά ακούω απόψεις
σύμφωνα με τις οποίες είναι καλό που «έρχονται οι Γερμανοί για να μας σώσουν». Ότι ερχόμενοι θα μας βάλουν σε τάξη. Θα κτυπήσουν την διαφθορά και θα δώσουν νέα πνοή στην οικονομία. Οι απόψεις αυτές είναι βαθιά λανθασμένες ως προς την ιστορία, τα ελληνικά και γερμανικά συμφέροντα, τους στόχους των γερμανών και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιλογών που προωθούν με τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οφείλω δε, εξαρχής, να διευκρινίσω ότι όταν ομιλώ για γερμανούς και γερμανικά συμφέροντα, δεν αναφέρομαι στον μέσο γερμανό. Στην προοδευτική και αγωνιζόμενη Γερμανία. Στα συνδικάτα και την διανόηση αυτής της χώρας που στέκουν αλληλεγγύη με το δράμα της Ελλάδας. Που η κυβέρνησή της κατάφερε ένα πρόβλημα να το κάνει προαναγγελία μιας εθνικής καταστροφής. Κάθε άλλο. Αντίθετα, αναφέρομαι στη Γερμανία της εκμετάλλευσης, των μεγάλων συμφερόντων, του νέου οικονομικού εθνικισμού. Στη Γερμανία που αξιοποιεί τη κρίση σε μια προσπάθεια να ηγεμονεύσει στην Ευρώπη, να αποσπάσει δικαιώματα και πλούτο τρίτων χωρών όπως είναι η Ελλάδα.

Θέμα εθνικής κυριαρχίας θέτει – ξανά – ο Σόιμπλε !

Β.Π. ..Ντροπή και αηδία!!...
"Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω"!!
Θέμα παράδοσης «μέρους της εθνικής κυριαρχίας» της Ελλάδας θέτει, εμμέσως πλην σαφώς, για μία ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!
Στη συνέντευξή του  στην κυριακάτικη έκδοση της Welt, o κύριος Σόιμπλε τονίζει πως η περίπτωση της Ελλάδας ήταν και θα είναι μοναδική για την Ευρωζώνη, η λύση του «κουρέματος» που προκρίθηκε δεν πρόκειται να επαναληφθεί, κυρίως γιατί τα «ανταλλάγματα» που ζητούνται είναι αυστηρά και εν μέρει θα απαιτήσουν την «παράδοση από την Ελλάδα μέρους της εθνικής της κυριαρχίας, στο βαθμό που η οικονομία της και οι πολιτικές της επιλογές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο και την εποπτεία των δανειστών της».
Χαρακτηριστική η  αποστροφή του λόγου του κυρίου Σόιμπλε όπου εκτιμά πως «καμία άλλη χώρα δεν θα ήθελε να υποστεί αυτά που είναι αναγκασμένη να πράξει η Ελλάδα»!!!

Ο επίκαιρος Νίκος Μπελογιάννης

Η νεότε­ρη ελληνική ιστορία είναι η ιστορία των δανείων, των πτωχεύσεων και του Διε­θνούς Οικονομικού Ελέγχου.
Στο βιβλίο του «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» ο Νίκος Μπελογιάννης περιγράφει πώς εγκαταστάθηκε στη χώ­ρα το… taskforce κατά την περίοδο «του δυστυχώς επτωχεύσαμε» του Τρικούπη:
«Διαπραγματεύσεις, νόμοι και συμ­φωνίες, όλα μπήκαν στην υπηρεσία του ίδιου σκοπού: πώς να πάρουν οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους. (…) Τους παραχωρήσαμε, λοιπόν, τα μονοπώλια στο αλάτι, τα τσιγαρόχαρτα, τα σπίρ­τα, τις τράπουλες, το πετρέλαιο και τη σμύριδα της Νάξου.
Τους δώσαμε τον φόρο του καπνού, του χαρτοσήμου και τα έσοδα του τελωνείου του Πειραιά. Ακόμα τους παραδώσαμε ρεζέρβα τα τελωνεία της Πάτρας, της Κέρκυρας, του Βόλου και του Λαυρίου και για μας δεν απόμεινε τίποτε άλλο από το μα­γείρεμα καινούργιων φορολογικών νομοσχεδίων για να αποπληρώσουμε τα έσοδα που χάσαμε».
Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα τα πα­ραπάνω;

Δεν σας καταλαβαίνω πια.

Είχα μια πολύ "ενδιαφέρουσα" συζήτηση σήμερα στο twitter, που μαζί με παλαιότερες, με κάνουν να αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω μια μικρή γέφυρα μεταξύ του χάσματος αντιλήψεων για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα.
Η κουβέντα ξεκίνησε από την διαπίστωση που έκανα, μετά από την δήλωση (εδώ) του μέλους του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων για την γροθιά που έδωσε σε Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, γράφοντας: "Η χειροδικία (πείτε το τραμπουκισμό όσοι θέλετε) το επόμενο στάδιο της απόγνωσης" .
Ο follower, με κατηγόρησε ότι "δικαιολογώ την βία". Δεν υπάρχει πιο φανατικός άνθρωπος από αυτόν που βιάζεται από μια πρόταση να συμπεράνει αυτό που τον συμφέρει. Καμιά φορά το κάνω κι εγώ, δυστυχώς.
Αφού προσπάθησα να του εξηγήσω ότι το σχόλιό μου έχει να κάνει με το ότι έγραψα για μια πραγματικότητα και ότι σαφώς και καταδικάζω την βία, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό, αλλά ΤΙ φέρνει την απόγνωση και ΠΩΣ μπορούμε να την αποτρέψουμε, έγραψε: "Η αγανάκτηση δεν προκαλεί την βία σε μια Δημοκρατία, αλλά η έλλειψη ηθικής(!), παιδείας(!), πολιτισμού(!) και ανδρείας(!)"
Καταρχήν, ας συμφωνήσουμε όλοι τουλάχιστον στο ότι, άλλο πράγμα η..

Ο Ράιχενμπαχ είναι ο νέος σας πρωθυπουργός, λέει γερμανός βουλευτής

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση ενός γερμανού βουλευτή Ντίτερ Ντεμ, του κόμματος Αριστερά, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι ο επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Real News, ο κ. Ντεμ λέει χαρακτηριστικά "Nαι είναι ο νέος σας πρωθυπουργός. Όλοι αυτοί που δουλεύουν για την Task Force δεν είναι φίλοι της Ευρώπης, αλλά υπάλληλοι των αγορών. Δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του κ. Ράιχενμπαχ αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο στους σκοπούς του και για μένα είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο ελληνικός λαός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και την ομάδα του».
Όσον αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ο γερμανός βουλευτής λέει ότι αυτή σώζει όχι τους έλληνες φορολογούμενους αλλά τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.
«Τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους κατόχους ελληνικών ομολόγων» και επιτίθεται στην γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ ότι με τις δηλώσεις της...

Με τον καιρό να ναι κόντρα...

έχει τιμή σαν πετάς να μένεις μόνος, να μένεις μόνος...

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Β. ΛΕΚΚΑΣ..ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!!

ΒΙΝΤΕΟ – Β. Λέκκας: Μας κυβερνούν προδότες, ξεπουλημένα τομάρια
Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που παραθέτουμε. Θα ακούσετε τον τραγουδοποιό Βασίλη Λέκκα να δηλώνει ότι «είναι έτοιμος να κάνει κάποια βίαιη πράξη» αφού μας κυβερνούν «επιεικώς προδότες, ξεπουλημένα τομάρια» άτομα που αποτελούν μια «εταιρία δολοφόνων εισαγόμενη». Παράλληλα ακούστε τον καλλιτέχνη να ερμηνεύει με συγκλονιστικό τρόπο το τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς».

Βενιζέλος: "Τι είναι Σοσιαλισμός"


Δύο μέρες μόνο πριν τις εκλογές, ο Βενιζέλος εξηγεί στους πολίτες που θα τον ψηφίσουν τι είναι ο Σοσιαλισμός....

Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες

Γράφει η Ρένα Διακίδη
Μόνο ένας τυφλός δεν θα έβλεπε αυτό που ερχόταν. Αλλά μετά το ΟΧΙ του Παναγιώτη Κουρουμπλή, δεν ισχύει ούτε καν το επιχείρημα περί τυφλότητας. Παραμένει όμως το επιχείρημα του «εθελοτυφλώ και υποκρίνομαι».
Οι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι κατά των κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, θέλησαν να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα σε μια κυβέρνηση κουφή, που αδιαφορεί πλήρως για τα αποτελέσματα της πολιτικής της, εκβιάζει, απειλεί, τιμωρεί, καταστέλλει. Σε μια κυβέρνηση που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να εξαθλιώσει μια ολόκληρη χώρα να καταστρέψει ζωές και οικογένειες και τελικά να την παραδώσει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, μόλις ένα 24ωρο πριν την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ».
Παράλληλα όμως οι πολίτες  έκαναν απολύτως σαφές ότι είναι άλλο πράγμα η ιστορική μνήμη και η τιμή στους ήρωες και άλλο πράγμα η αποδοχή αυτών που ασελγούν πάνω στη χώρα. Οι παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν, αφού κατέβηκαν από τις εξέδρες οι σημερινοί «ήρωες του ΝΑΙ».

ΚΑΒΑΦΗΣ :ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ '' ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ και το εγχώριο συγκρότημα των απολογητών τους..(Πριν 80 χρόνια)

Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, 200 π.X.
Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Aποικία
δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ’ όλο που οπωσούν τραβούμ’ εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Aναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ’ η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Aναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς.)

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει: Η αυτοκρατορία έρχεται...

Toυ Νίκου Κοτζιά
Θα μιλήσω αυστηρά επιστημονικά. Χωρίς συναισθηματισμούς, άμεσες πολιτικές αξιολογήσεις και μεταφορικές εικόνες. Η θέση της Ελλάδας στον κόσμο χειροτερεύει. Μειώνεται η κυριαρχία της και ξένοι επίτροποι ελέγχουν την οικονομία. Οι κυρίαρχες δυνάμεις κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν. Θυμίζουν εκείνους τους λίγους από τους 526 Ινδούς Μαχαραγιάδες –πρίγκιπες που παρέδωσαν την Ινδία πρώτα στις υπερεθνικές επιχειρήσεις των βρετανών και κατόπιν δέχτηκαν να γίνει η Ινδία αποικία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. 340.000.000 ινδοί διοικούνταν από 12.000 βρετανούς, κύρια Σκοτσέζους. Σε αναλογία, για την Ελλάδα που έχει σήμερα ακριβώς 31 φορές λιγότερο πληθυσμό, θα ήταν 387 επίτροποι, υπάλληλοι της Αυτοκρατορίας. Δηλαδή, όσοι συντόμως θα είναι οι υπάλληλοι της τρόικας και των υπό τον κ.Ράιχενμπαχ επιτροπών.
Ίσως, κάποιος θα υποστηρίξει ότι είναι υπερβολή να συγκρίνουμε την ΕΕ και τη σημερινή Γερμανία με τις δομές της Β’ Βρετανικής Αυτοκρατορίας πριν από 250 χρόνια. Ασφαλώς δεν είναι τα ίδια πράγματα, αλλά από την άλλη, το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια αυτοκρατορία εν τω γίγνεσθαι.

Κορνέλ Γουέστ: «Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ηθικά χρεοκοπημένος»

«Οι πολιτικές επιλογές που υπάρχουν σήµερα στις Ηνωµένες Πολιτείες προκαλούν θλίψη» λέει στο «Βήµα» ο γνωστός αφροαµερικανός φιλόσοφος και καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Πρίνστον Κορνέλ Γουέστ. Εχοντας συλληφθεί δύο φορές µέσα σε έναν µήνα – η τελευταία πριν από λίγες ηµέρες – για τη συµµετοχή του στις διαδηλώσεις του κινήµατος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», ο Γουέστ χαρακτηρίζει το δικοµµατικό σύστηµα στις Ηνωµένες Πολιτείες «σάπιο», ενώ καταδικάζει και τις προεδρικές επιδόσεις του Μπαράκ Οµπάµα, τον οποίο στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 είχε στηρίξει έµπρακτα. Ο αµερικανός πρόεδρος, µας λέει ο διάσηµος διανοητής, δεν κατάφερε να δαµάσει το χρόνιο πρόβληµα της φτώχειας στις ΗΠΑ ούτε την «εγκληµατική δραστηριότητα» του αµερικανικού τραπεζικού συστήµατος. Είναι, εξηγεί, «ηθικά χρεοκοπηµένες» οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν σε «εθνικές χρεοκοπίες» στον δυτικό κόσµο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Ο 58χρονος Γουέστ δηλώνει ταυτόχρονα θαυµαστής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και της σοσιαλιστικής σκέψης.

«Απαγορευμένη ζώνη» τα Τρίκαλα για τους πολιτικούς - Τι δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης

Σε «απαγορευμένη ζώνη» για τους πολιτικούς έχουν εξελιχθεί τα Τρίκαλα.
Το πιο πρόσφατο κρούσμα ήταν η προχθεσινή επίθεση εναντίον του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Χ. Μαγκούφη, αλλά είχαν προηγηθεί και άλλες ενέργειες, με τις οποίες οι κάτοικοι διεμήνυαν στους πολιτικούς ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη τους. Τον Ιούνιο, είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε πλατεία της πόλης τα… απαγχονισμένα ομοιώματα των βουλευτών του νομού.
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, «υπάρχει αντίδραση στον κόσμο και έχουμε και εμείς ευθύνη ...

Εργασιακή ζούγκλα με μισθούς 438 €!

Ένας στους τρεις εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα παραμένει απλήρωτος για περισσότερους από τρεις μήνες, ενώ αρκετοί από αυτούς περιμένουν να πληρωθούν πάνω από πέντε μήνες.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καταγγέλλει ότι, ειδικά στο λιανεμπόριο και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, η μη καταβολή δεδουλευμένων το τελευταίο δίμηνο έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.
To τέλος της πλήρους απασχόλησης με την εμφάνιση των εργαζομένων της μιας ημέρας βιώνει η ελληνική αγορά εργασίας την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα ο κατώτατος μισθός να έχει υποχωρήσει ακόμη και στα επίπεδα των 430 ευρώ.
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του επίμαχου άρθρου 37, που καταργεί τις κλαδικές και φέρνει στο προσκήνιο επιχειρησιακές συμβάσεις, που μεταφράζεται σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, επικυρώνει όσα τραγικά βιώνει η αγορά εργασίας από το 2009 έως τις μέρες μας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ...

Γ.Βαρουφάκης: Μια ακόμα μεγαλειώδης τρύπα στο νερό

του Γιανη Βαρουφακη
Καθώς ο βόμβος της συζήτησης σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει η νέα «συμφωνία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης αντηχεί ακόμα στ’ αυτιά μας, έπειτα από μια μακρά νύχτα κατά την οποία παρακολουθούσαμε γεμάτοι ανησυχία τις διαπραγματεύσεις των ηγετών μας, είναι εξαιρετικά εύκολο να χάσουμε από τα μάτια μας τη μοναδική αλήθεια για τη νέα αυτή εξέλιξη στο σήριαλ της κρίσης του ευρώ: δεν υπήρξε καμιά συμφωνία.
Η Ευρώπη είχε δεσμευτεί να δώσει μια μακρόπνοη λύση σε τρία αλληλοσυνδεόμενα προβλήματα: τον τραπεζικό της κλάδο που καταρρέει, το πρόβλημα του ιταλικού και του ισπανικού δημόσιου χρέους (με τις εν δυνάμει καταστροφικές επιπτώσεις του στη βαθμολογία της Γαλλίας με ΑΑΑ), καθώς και τη ρημαγμένη ελληνική οικονομία. Κανένα από τα τρία αυτά προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκε, έστω και σε μικρό βαθμό, το βράδυ της Τετάρτης.

Σαχινίδης: «Το κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες στα «τάρταρα»

«Το κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες στα «τάρταρα» και θα χρειαστεί όσο ποσό κουρέψουμε να το αναπληρώσουμε εκδίδοντας καινούργιο χρέος για να το στηρίξουμε. 
Δηλαδή «όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης». Επιπρόσθετα, η Ελλάδα για πολλά χρόνια θα μείνει έξω από τις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να έχει μόνο δημοσιονομικά πλεονάσματα. Πόσο πιθανό είναι αυτό; Και, τέλος, αν ποτέ βγούμε θα έχει το στίγμα της χώρας που κούρεψε το χρέος της και οι όποιοι δανειστές της θα ζητούν υψηλά επιτόκια δανεισμού».
Οι παραπάνω εκτιμήσεις όπως μας θυμίζει ο Λ.Π.  δεν προέρχονται από κάποιον πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιον προοδευτικό οικονομολόγο. Αποτελούν απόψεις του υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη που κατεγράφησαν σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τον περασμένο Απρίλη.

"Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές"

Με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt περιγράφει την εμπειρία από την επίσκεψη συντακτών της στην Αθήνα. Θα διαδήλωναν στο Σύνταγμα και θα έκαναν μήνυση στους δανειστές αν ήταν Έλληνες. Εκφράζονται φόβοι για επιβολή δικτατορίας (Vid)
Με τη φράση "Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη" περιγράφει τις εμπειρίες της στην Ελλάδα πολυπληθής συντακτική ομάδα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt στην Αθήνα.

Έξοδος 150.000 υπαλλήλων μέσα στο 2012

Β.Π. Σε απλά ελληνικά...150.000 οικογένειες στο δρόμο!!  
Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι στο Δημόσιο θα δουν την πόρτα της εξόδου μέσα στο 2012. Σε έκθεση του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, επισημαίνεται η άμεση ανάγκη ανατροπών
Από κόσκινο θα περάσει το ελληνικό Δημόσιο, με το "κούρεμα" σε φορείς, οργανισμούς, υπουργεία και ανεξάρτητες αρχές, ενώ το χτύπημα της εργασιακής εφεδρείας θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων.
Από τους 300.000 εργαζομένους στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα.
Ταυτόχρονα περικόπτονται δραστικά δομές, αρμοδιότητες και δαπάνες, ενώ μεγάλο μέρος του Δημοσίου εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, με πρώτο έργο την ανάληψη από ιδιώτες των υποστηρικτικών μηχανισμών των υπουργείων.
Το 50% του ανθρώπινου δυναμικού στο ελληνικό δημόσιο, που εργάζεται στο μηχανισμό υποστήριξης (πρωτόκολλο, μισθοδοσίες, προμήθειες, διοικητική μέριμνα -τεχνική βοήθεια, παρακολουθητικός μηχανισμός των Φορέων), μοιραία θα οδηγηθεί στην απόλυση.

O ποιητής που είπαν "αναρχικό"

Σαν σήμερα στις 30 Οκτωβρίου του 1988 σε ηλικία 66 ετών, πέθανε ο Τάσος Λειβαδίτης, ο μεγάλος ποιητής που θεωρήθηκε για την εποχή του ανατρεπτικός και «αναρχικός». Τα έργα του σηματοδότησαν ολόκληρη την αποκαλούμενη πρώτη μεταπολεμική γενιά των Ελλήνων ποιητών.
Γόνος του Λύσανδρου Λειβαδίτη και της Βασιλικής Kοντοπούλου, ο Τάσος Λειβαδίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1940 εγγράφεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, όμως την εγκαταλείπει γρήγορα και αφοσιώνεται στην Αντίσταση. Κατά τη διάρκεια της κατοχής οργανώνεται στην Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, τη γνωστή σε όλους μας EΠON.

Δραματικά επίκαιρη: Η απολογία του Νίκου Καζαντζάκη το 1925

Η απολογία του Νίκου Καζαντζάκη στην ανακριτική αρχή του Ηρακλείου, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 1925, δεν αποτελεί μόνο ένα έξοχο πολιτικό κείμενο αλλά είναι και δραματικά επίκαιρη σήμερα, την εποχή της κρίσης. Μιας εποχής που η σύγχιση, οι πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και αντιφάσεις στον πολιτικό λόγο κυριαρχούν.
Παρακάτω, παραθέτουμε ένα τμήμα της διάσημης "απολογίας του Καζαντζάκη"
1- Πιστεύω ότι το σύγχρονον αστικόν καθεστώς κατέστη ανίκανον να ρυθμίσει τας συγχρόνους ανάγκας και ανησυχίας του κοινωνικού συνόλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ.-Στηρίζεται εις την άνισον κατανομήν του πλούτου, εις την ασύστολον εκμετάλλευσιν των εργαζομένων τάξεων υπό αρπακτικής ισχυρώς ωργανωμένης κεφαλαιοκρατίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ
.-Η ολοένα καταρρέουσα ηθική βάσις εις τας σχέσεις μεταξύ των ατόμων, παραλύει οιανδήποτε, εντός του αστικού καθεστώτος, προσπάθειαν όπως στηριχθή επί ηθικών αρχών ατομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή των ανθρώπων.
ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ.-Η σχεδόν καθολική έλλειψις κάθε ενδιαφέροντος δια τα κοινά, ή σχεδόν αποκλειστική εξυπηρέτησις της αρχούσης τάξεως υπό της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, εις βάρος της μεγίστης πλειονοψηφίας του λαού, καθιστά ανεπαρκή και επιπολαίαν οιανδήποτε αλλαγήν προσώπων ή θεσμού.

"Γίνε εσύ η αλλαγή που ψάχνεις να βρεις στον κόσμο"


Τρομάξτε τους ήδη φοβισμένους δεσμώτες
με λόγια και νότες κι οι ατσάλινες πόρτες
ραγίζουν κι οι ταπεινοί τα ουράνια αγγίζουν,
δυο πύρινα μάτια και πύργους γκρεμίζουν.
Πάμε...

Μόσιαλος: Ο εκπρόσωπος του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού!

Είπαμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον καμιά σχέση με τον Σοσιαλισμό, αλλά για να φτάσει, ακόμη και να ξεπεράσει, τις πιο ακραίες θέσεις του φιλελευθερισμού, διένυσε πολύ μεγάλη απόσταση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, βρε παιδί μου...
Μετά το μεγάλο ψέμα ότι "έχουμε μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία από τους Βορειοευρωπαίους" ήρθε ένα ακόμη, μεγαλύτερο αυτή τη φορά:
Είπε σήμερα στην εκπομπή του Παπαδάκη κατά λέξη: λογική στα ασφαλιστικά συστήματα είναι να συμμετέχει μόνο ο εργαζόμενος και ο εργοδότης. Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες το Κράτος παρεμβαίνει μόνο για να καλύπτει τις ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρία και άνεργους".
Το σχόλιο αυτό φανερώνει και το πως αντιμετωπίζει αυτή η Κυβέρνηση κάθε υποχρέωση του Κράτους απέναντι στην κοινωνία και έχει ως σκοπό να ετοιμάσει την νέα φιλελεύθερη πολιτική της. 
Είπε επίσης κι άλλο, μικρό... ψεματάκι.

Αγαπητοί Αγανακτισμένοι, "τι κάνουμε τώρα;" του Σλαβόι Ζίζεκ

Τι πρέπει κάνουμε στη συνέχεια των κινητοποιήσεων του Occupy Wall Street — των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν εκεί μακριά, κατέλαβαν το κέντρο της δημοσιότητας και τώρα, με νέα ορμή, συνεχίζονται και διαχέονται σε όλο τον κόσμο; Ένας από τους μεγαλύτερους κίνδυνους που αντιμετωπίζουν οι διαδηλωτές είναι να ερωτευτούν τους εαυτούς τους. Αυτή την εβδομάδα, στην αντίστοιχη διαμαρτυρία του Σαν Φρανσίσκο, ένας από τους συμμετέχοντες κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συμμετάσχουν στο κίνημα σα να επρόκειτο για χάπενινγκ χίπηδων του ’60: «Μας ρωτάνε ποιο είναι το πρόγραμμά μας. Δεν έχουμε πρόγραμμα. Είμαστε εδώ γιατί περνάμε καλά!».
Οι φιέστες είναι εύκολες. Το πραγματικό τεστ της αξίας τους όμως είναι το τι θα μείνει την επόμενη μέρα, πόσο θα αλλάξει η κανονικότητα της καθημερινής μας ζωής. Οι διαδηλωτές πρέπει να ερωτευτούν τη σκληρή και επίπονη δουλειά — βρίσκονται στην αρχή, όχι στο τέλος. Το βασικό τους μήνυμα είναι: το ταμπού έχει σπάσει, δεν ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο. Έχουμε το δικαίωμα, ακόμα και την υποχρέωση, να σκεφτούμε εναλλακτικές λύσεις.

Μούπαν: Γιατί διδάσκεις αντίσταση. Κάποιοι θα σκοτωθούν.

Είπα: Μόνο έτσι κάποιοι θα ζήσουν!!
Βάσσος Λυσσαρίδης..

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ


Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι περικοπές πνίγουν την παιδεία

Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
Κατάρρευση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας τα τελευταία δύο χρόνια, με τη «συμβολή» του μνημονίου, δείχνουν πλέον καθαρά οι αριθμοί για την Ελλάδα.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από την ΟΛΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, που έγινε πριν από μερικές μέρες στις Βρυξέλλες.
Οπως επισημαίνει στην «Κ.Ε.» ο γ.γ. της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, «όταν οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία φθάσουν, όπως υπολογίζεται, μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ, αντιλαμβανόμαστε πως οι επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο θα είναι δραματικές. Η μείωση των κρατικών δαπανών από το 2009 μέχρι και το 2015 θα είναι της τάξης των 1.436 εκατ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 19,2%»!
Τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε επιπλέον περικοπή δαπανών για την εκπαίδευση που προβλεπόταν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, από 2,058 δισ. ευρώ σε 1,694 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 18 %!
Αυτό σημαίνει στην πράξη, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του προϋπολογισμού.

Πάτρα 28η Οκτωβρίου 2011...

Μπάντα Δήμου Πατρέων και πολίτες τραγουδούν και ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και το "Σώπα που να'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες"

Το μήνυμα της Επετείου δεν αλλοιώνεται!!....

Στη ρωμιοσύνη, δεν περνά η ξενοδουλεία και ο φασισμός…

Σπιθαμιαίοι.

Του Παντελή Σαββίδη
Καθώς μιλούσα προχθές με συνάδελφό μου, με αφορμή τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου που δεν πραγματοποιήθηκαν, θυμήθηκα τους στίχους του Δάντη από την Κόλαση: «Το πιο φωτεινό σημείο της κόλασης προορίζεται γι αυτούς που σε στιγμές κρίσης ήθελαν να είναι ουδέτεροι».
Για να αποφύγω, τουλάχιστον το πιο φωτεινό σημείο, σκέφθηκα να γράψω το παρακάτω σχόλιο.
Η χώρα και η κοινωνία μας δεν βρίσκονται απλώς σε κρίση. Είναι μετέωροι στο κενό.
Πέρασαν το Ρουβίκωνα. Ή θα δώσουν τη μάχη και θα σωθούν ή θα τους συντρίψει ο αντίπαλος. Και οι αντίπαλοι είναι πολλοί.
Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι πολλά. Αλλά το μέγιστο είναι η πολιτική εξουσία. Όταν θέλεις να ελέγξεις ή να αποδομήσεις μια κοινωνία, ελέγχεις ή ευνουχίζεις την ηγεσία της. Πολιτική, κοινωνική, πνευματική. Και στην Ελλάδα όλες αυτές οι ηγεσίες είναι ευνουχισμένες.
Με αφορμή την ακύρωση των παρελάσεων θα αναφερθούμε σήμερα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας και θα σχολιάσουμε την σπιθαμιαία συμπεριφορά της.

Catastroika Documentary (Official)

Το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη
Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας.
Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

ΟΧΙ


Γλέζος: Η μη λειτουργία της Δημοκρατίας φέρνει τα έκτροπα

“Αν αφήσουμε την Δημοκρατία να λειτουργήσει δεν θα έχουμε έκτροπα άλλα διοχέτευση της οργής σε Δημοκρατική διαδικασία. Μη λειτουργία της Δημοκρατίας φέρνει τα έκτροπα”

Οργή και νουθεσία...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
(press-gr)
«Είναι δύσκολο να νουθετήσεις εκείνους που σε εξοργίζουν. Είναι όμως αναγκαίο και απαραίτητο, γιατί εκείνοι κυρίως το χρειάζονται»
Μ. Μπρεχτ
Βλέποντας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega, τους κυρίους αξιότιμους «οργισμένους» δημοσιογράφους και τον κο Καψή σε ρόλο ιεροεξεταστή, να απαιτεί από τον κο Δημαρά να καταδικάσει τους διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, νοστάλγησα τον, τουλάχιστον ευφυή και πράο, Γεωργαλά της χούντας. Φαίνεται, πως μέσα στη γενική σύγχυση που επικρατεί, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ζηλέψει τη φήμη του.
Αγνοούν πως το μακροχρόνιο πρόβλημα, η κατάρα αυτής της χώρας έγκειται στο γεγονός πως κανείς δεν κάνει σωστά τη δουλειά την οποία επαγγέλλεται. Επάγγελμα (από το επαγγέλλομαι) σημαίνει: ομολογία, μαρτυρία και διαβεβαίωση, ότι προσφέρεσαι για κάτι και υπόσχεσαι να το προσφέρεις αυτό σύμφωνα με κάποιους κανόνες δεοντολογίας. Ολοι ξέρουν ποια είναι η δουλειά των δημοσιογράφων και οι ίδιοι ξέρουν άριστα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ευρωπαϊκή συμφωνία του “κουρέματος”: μια ακόμα μεγαλειώδης τρύπα στο νερό.

του Γιάννη Βαρουφάκη
Καθώς ο βόμβος της συζήτησης σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει η νέα «συμφωνία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης αντηχεί ακόμα στ’ αυτιά μας, έπειτα από μια μακρά νύχτα κατά την οποία παρακολουθούσαμε γεμάτοι ανησυχία τις διαπραγματεύσεις των ηγετών μας, είναι εξαιρετικά εύκολο να χάσουμε από τα μάτια μας τη μοναδική αλήθεια για τη νέα αυτή εξέλιξη στο σήριαλ της κρίσης του ευρώ: δεν υπήρξε καμιά συμφωνία.
Η Ευρώπη είχε δεσμευτεί να δώσει μια μακρόπνοη λύση σε τρία αλληλοσυνδεόμενα προβλήματα: τον τραπεζικό της κλάδο που καταρρέει, το πρόβλημα του ιταλικού και του ισπανικού δημόσιου χρέους (με τις εν δυνάμει καταστροφικές επιπτώσεις του στη βαθμολογία της Γαλλίας με ΑΑΑ), καθώς και τη ρημαγμένη ελληνική οικονομία. Κανένα από τα τρία αυτά προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκε, έστω και σε μικρό βαθμό, το βράδυ της Τετάρτης.

«Το κούρεμα δεν κάνει το χρέος διαχειρίσιμο»

«Πρόσθετες μειώσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων ή και η αύξηση των φόρων που βαθαίνουν την ύφεση αντιστρατεύονται την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη μελλοντική ικανότητά μας να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας».
Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που διατρέχει η χώρα σύμφωνα με την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη, ύστερα από την απόφαση για το κούρεμα του χρέους κατά 50%. Η κ. Κατσέλη που βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ΠΑΣΟΚ: «Αντιμετωπίζει διευρυμένη κρίση αξιοπιστίας και αμφισβήτησης του ιδεολογικού προσανατολισμού του. Σημαντικές κοινωνικές συμμαχίες έχουν διαρραγεί».

Στήνουν το νέο κατεστημένο...

Το σχέδιο του ΔΝΤ για τον έλεγχο της ελληνικής πολιτικής και οικο­νομικής ζωής ήταν εξαρχής ένα. Άρχισε όμως να κυκλοφορεί τις τελευ­ταίες δύο εβδομάδες με περισσότερες λεπτομέρειες. Η απόρρητη έκθεση πε­ριέγραφε πώς θα αναπτυχθεί το και­νούργιο κατεστημένο, το οποίο βεβαί­ως θα ελέγχεται από τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μεθοδευ­μένη κατάρρευση της χώρας μας.
Η έκθεση αναφέρει ότι από τη μετα­πολίτευση δημιουργήθηκε μια αλυσίδα συμφερόντων μεταξύ των τραπεζών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται (και) στα μέ­σα ενημέρωσης, κυρίως εκδότες.
Περιγράφει πώς ο κάθε «κλάδος» εξυπηρετούσε τον άλλο και πώς και οι τρεις είναι άρρηκτα δεμένοι μεταξύ τους και επιβιώνουν χάρη στη «βοή­θεια» που παρέχει ο ένας στον άλλο.
Το ΔΝΤ λοιπόν και οι εμπνευστές της έκθεσης αναφέρουν ότι, για να μπο­ρέσει η νέα κατάσταση να αναλάβει πλήρη δράση και να απλώσει τον ιστό της, πρέπει να σπάσει η αλυσίδα. Και για να σπάσει, πρέπει πρώτα να καταρ­ρεύσει ένας από τους τρεις τομείς που περιγράψαμε πιο πάνω. Κάποιος θα πί­στευε ότι ο τομέας που συστήνεται για κατάρρευση θα ήταν ο πολιτικός, όμως οι δανειστές στοχοποιούν την «πηγή» του χρήματος, δηλαδή τις ελληνικές τράπεζες.

Έλληνες έτοιμοι για μετανάστευση

Με το βλέμμα και το... βιογραφικό στο εξωτερικό οι Έλληνες. Αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον εκτός Ελλάδας. Δεκάδες χιλιάδες βιογραφικά τον Σεπτέμβριο
Η απογοήτευση που διακατέχει τους Έλληνες, τη στιγμή που τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, ωθεί τους πολίτες σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το Europass που προμηθεύει εργοδότες με βιογραφικά ανέργων από όλη την Ευρώπη, μόνο το Σεπτέμβριο 13.300 Έλληνες κατέθεσαν αίτηση.
Οι ενδιαφερόμενοι σε ποσοστό 63,5%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, είναι κάτω των 30 ετών.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως τα βιογραφικά Ελλήνων το 2008 δεν ξεπερνούσαν τα 2.200

Ασκητική...

Μια ακόμη ιστορική φωτογραφία με πολλά σημαινόμενα

Και μιά ακόμη ιστορική φωτογραφία που μας θύμισε η Sibilla. Το κοριτσάκι με την στολή της Jungmädelbund, της ναζιστικής νεολαίας, είναι η Φρειδερίκη. Μετέπειτα βασίλισσα των Ελλήνων και μητέρα του τέως Κωνσταντίνου. Η φωτογραφία είναι πριν το 1936 (από το ‘36 και μετά η ένταξη στην ναζιστική νεολαία ήταν υποχρεωτική) και απεικονίζει την Φρειδερίκη δίπλα στα αδέλφια της Βελφ Χάινριχ και Κρίστιαν. Το θέμα βεβαίως δεν είναι πως η Φρειδερίκη έκανε μια νεανική τρέλα θέτοντας τον εαυτό της στην υπηρεσία του Χίτλερ.Τα χρόνια που «κυβέρνησε» την Ελλάδα, ήταν ένα σύμβολο μισαλλοδοξίας και αντικομουνισμού. Κατά την διάρκεια επισκέψεών της στις ΗΠΑ, είχε απαιτήσει από τους ίδιους τους Αμερικανούς να πάρουν αποτελεσματικότερα μέτρα κατά των κομμουνιστών οι οποίοι επί των ημερών της ήταν σε εξορίες και φυλακές παρότι πολέμησαν τον κατακτητή. Η Φρειδερίκη βεβαίως κατά τη διάρκεια του πολέμου κατέφυγε στη Μέση Ανατολή.

Δ. Δαλαμάγκας "..Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ είναι πιο προδομένοι από όλους"!!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΕΞΗΓΕΙ  ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ...
Ήμασταν ένα πλήθος αγανακτισμένων πολιτών στην καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όλοι μαζί ζητούσαμε να παρακολουθήσουμε την παρέλαση δίχως την παρουσία των πολιτικών, λόγω των πολιτικοοικονομικών συγκυριών. Κανένας δεν είχε κανένα λόγο να σταθεί εμπόδιο στην έναρξη ή στην εξέλιξη της παρέλασης. Να σημειώσω ότι όλοι οι παραβρισκόμενοι συμπολίτες ήταν όλων των ηλικιών και όλων των πολιτικών αποχρώσεων και είχαμε ακριβώς την ίδια άποψη! Τελικά οι πολιτικοί της πόλης μας μεταξύ αυτών και ο κ. Μαγκούφης άργησαν να αποχωρήσουν όπως ήταν η επιθυμία του κόσμου. Έτσι το κλίμα φορτίστηκε έντονα, έπειτα, εμείς ως αγανακτισμένοι πολίτες σπάσαμε τον αστυνομικό κλοιό θέλοντας να δείξουμε ακόμη περισσότερο την αγανάκτησή μας. Εκεί έχουμε και το περιστατικό της προσωπικής μου επίθεσης προς τον κ. Μαγκούφη. Θέλω να επισημάνω ότι η επίθεση αυτή έχει να κάνει πρωτίστως με την κακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που προσωπικά την θεωρώ προδοσία! Είναι αντιλαϊκή και θεωρώ ότι γίνετε ξεπούλημα της χώρας μου!

Ο Μανώλης Γλέζος μιλάει για το διωγμό του Παπούλια...

Κροκοδείλιο Έθνος, εκνευρισμένη Δημοκρατία

Γράφει ο Στέργιος Ζυγούρας
28η Οκτωβρίου 2011. Και ξαφνικά, εκνευρισμός και κροκοδείλια δάκρυα για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τους εθνικούς αγώνες, την εθνική υπερηφάνεια και για την ίδια τη Δημοκρατία. Καταδίκη του κοινωνικού διχασμού από αυτούς που κομματο-σκυλοκαυγαδίζουν ή σκυλοβρίζονται το απόγευμα στη Βουλή και το βράδυ τα πίνουν μαζί (ή και χώρια, από το εθνικό ταμείο όμως πάντα)Πού ήταν όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι όταν ....... καταρρακωνόταν κάθε έννοια Συντάγματος
■ στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων - εθνικού πλούτου
■ στην μη εφαρμογή του σκοπού της παιδείας
■ στην εξάρτηση της δικαστικής εξουσίας
■ στην κατ’ εκβιασμό ψήφο των βουλευτών
■ στην ατιμωρησία των υπουργών
■ στις νόθες διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος
και (για να μην πολυλογούμε)
■ σε δεκάδες άλλα σοβαρά θέματα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, (για να μην πιάσουμε τους Νόμους και τα Π.Δ. που σε πολλές περιπτώσεις θα έκαναν τους Πελοποννήσιους κοτζαμπάσηδες και τον Οθωμανό σουλτάνο να κοκκινίσουν από ντροπή)

Δημοσκόπηση: 5,6 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ

(Από το ΚΚΕ…)
Β.Π. ..και ο εκλογικός - πολιτικός κατήφορος τελειωμό δεν έχει για το νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα που "θέλει αυτό αποκαλείται ΠΑΣΟΚ"

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος
papaioannou

Ο Δ. Δαλαμάγκας αποκαλύπτει στο Newsit..."Έχω ξεχειλίσει από θυμό και αγανάκτηση.

- Άνεργος με δύο παιδιά και ετοιμόγεννη γυναίκα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που χτύπησε τον βουλευτή
- "Είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά η κυβέρνηση μας πρόδωσε και μας ξεγέλασε" λέει στο Newsit
- ''Τυχαία επέλεξα τον Χ. Μαγκούφη. Θα έκανα το ίδιο για όποιον υπογράφει τις αντιλαϊκές πολιτικές"
- Ακούστε τις δηλώσεις του στον ρεπόρτερ του Newsit Λ.Χαβέλα

Η Γάζα είναι... Μαθήματα επιβίωσης

Σάββατο (πρεμιέρα) 29 Οκτωβρίου 2011 στη σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ
Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ…»(Μαθήματα επιβίωσης): μια παράσταση βασισμένη σε μονολόγους από την αποκλεισμένη Γάζα, που έγραψαν παιδιά 13 έως 17 ετών. Παιδιά που έζησαν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γάζας από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009. Οι μονόλογοι απασχόλησαν καθηγητές και μαθητές σε πάνω από 40 χώρες και παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη από μαθητές των 40 χωρών με σκοπό να δουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες των λαών τι συμβαίνει στις ψυχές των παιδιών όταν καταπατώνται όλα τα άρθρα των συνθηκών που οι ίδιοι έχουν υπογράψει. Η παράσταση περιέχει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από την ιστορία της πολύπαθης Γάζας.