Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τρόικα: Πουλήστε τα τρένα σε ιδιώτες ή κλείστε τον ΟΣΕ!

Είναι ίσως το μεγαλύτερο και σοβαρότερο σημείο τριβής ανάμεσα στην τρόικα και το υπουργείο Μεταφορών.
Τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου των «δανειστών» - όπως αποκαλείται ευγενικά η τρόικα – στύλωσε τα πόδια στο θέμα των ελληνικών σιδηροδρόμων και δεν κάνει με τίποτα πίσω. Για τους ανθρώπους αυτούς είναι αδιανόητο να ξοδεύονται τόσα χρήματα από τον δημόσιο κορβανά και να μην υπάρχει τίποτα το θετικό.
«Προχωρήστε άμεσα στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων» είναι η φράση που ακούγεται προς τα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών τα οποία νιώθουν έντονη την τροϊκανή πίεση...
«Πώς να τους εξηγήσουμε ότι κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει τα τρένα μας αφού το δίκτυο τους είναι πλήρως απαξιωμένο και τίποτα δεν λειτουργεί.
Όποιος τα αγοράσει θα πρέπει να ρίξει πάνω από ένα δισεκατομμύριο για να τα δει να κυλούν με αξιοπιστία και ασφάλεια στις ράγες. Ποιος τρελός θα το κάνει;» παρατήρησαν στο diktionews.gr όταν ρωτήθηκαν σχετικά.
Και πρόσθεσαν με νόημα: «Αν κατανοήσουν οι τροϊκανοί την κατάσταση θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα – απαίτηση που θα είναι να διαλύσουμε τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, να απολύσουμε τους εργαζόμενους και έχει ο Θεός. Να έρθουν δηλαδή μετά οι ευρωπαίοι και να πάρουν ό,τι έχει απομείνει από υποδομές και μέσα και να ξαναφτιάξουν από την αρχή τους σιδηροδρόμους προς όφελος όμως όχι των Ελλήνων αλλά των οικονομικών συμφερόντων τους»!
diktionews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: