Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

Γερμανικό σχέδιο που κυκλοφόρησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα υπουργεία Οικονομικών της ευρωζώνης – το λεγόμενο «Euro Working Group» – προτείνει, σύμφωνα με τους Financial Times, να εκχωρηθούν οι αποφάσεις για τον ελληνικό προϋπολογισμό σε έναν ειδικά ορισμένο για αυτό το σκοπό επίτροπο της ευρωζώνης, ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι Γερμανός ή τουλάχιστον Γερμανικής εμπιστοσύνης
Προξενεί κατάπληξη ότι το Γερμανικό αυτό σχέδιο, αντί να καταγγελθεί επώνυμα από την κυβέρνηση, ανώνυμες κυβερνητικές πηγές δήλωσαν, περισσότερο ως μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους τύπους, ότι “δεν το συζητάνε”!
Η Γερμανική πρόταση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προβάλλεται αυτή τη στιγμή. Είναι η ώρα που το PSI πλησιάζει προς την συνυπογραφή του, πράγμα που θα συνδυασθεί με ένα είδος πτώχευσης της χώρας, την οποία οι ιθύνοντες της ΕΕ – και πρώτα απ’ όλα η Γερμανία – θέλουν να αξιοποιήσουν για να εκχωρηθεί όλη η εξουσία απευθείας στην τρόικα και τη Γερμανική μπότα.

Κι αυτό για να εφαρμοσθεί ένα νέο δρακόντειο μνημόνιο τελικής λεηλασίας και εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να δούμε τις απαιτήσεις της τρόικας για κατεδάφιση μισθών, δώρων και Συλλογικών Συμβάσεων στη χώρα μας.
Το πιο τραγικό είναι ότι, παρά τις πλάγιες διαψεύσεις, με αυτούς τους σχεδιασμούς, συντάσσεται, επί της ουσίας, απολύτως ο «δοτός» πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και η «σκληρή» παραδομένη διακομματική ομάδα που τον περιβάλλει! Αυτό που μόνο τους προβληματίζει είναι το πώς θα βρουν τους κατάλληλους τρόπους για να «περάσουν» αυτοί οι σχεδιασμοί «παράδοσης» της χώρας με τις λιγότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις.
Οι επόμενες εβδομάδες αποκτούν μια τραγική ιστορική κρισιμότητα για τη χώρα και το μέλλον της!
iskra.
via libertavoice 

Δεν υπάρχουν σχόλια: