Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Θέμης Τζήμας: Κύριε Υπουργέ Οικονομικών,

..είπατε σε κάποιες δηλώσεις σας ότι όλη η ελληνική κοινωνία είναι μέσα στις αίθουσες όπου διαπραγματεύεστε με τους πιστωτές μας.
Κάνετε λάθος: οι περισσότεροι από εμάς δε συμμετέχουμε, ούτε και εκπροσωπούμαστε οικειοθελώς στις αίθουσες αυτές.
Δε συμμετέχει η πλειοψηφία του λαού πρώτον διότι -και- εξαιτίας υμών ως λαός φιμωθήκαμε, δεν εκφραστήκαμε ούτε με δημοψήφισμα, ούτε με εκλογές.
Με τη διαρκή επίκληση μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που κρατά δυο χρόνια και θα κρατά για τουλάχιστον άλλα δέκα εσείς προσωπικά όπως και άλλοι βεβαίως εκβιάζετε και εκφοβίζετε τον ελληνικό λαό, αποδεχόμενοι όλα όσα η τρόικα και οι ντόπιοι συνεργάτες της διατάσσουν, προκειμένου να κερδοσκοπεί το παρασιτικό κεφάλαιο της χώρας.
Υπ’ αυτήν την έννοια, το μνημόνιο και η νεοφιλελεύθερη στρατηγική που εφαρμόζετε από τη θέση του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού είναι απολύτως πετυχημένη. Απλά απέτυχε να βγάλει το λαό και τη χώρα από την κρίση.

Δεύτερον, δεν εκπροσωπούμαστε στις αίθουσες αυτές όπου διαπραγματεύεστε διότι ακολουθείτε τακτική μυστικής διπλωματίας. Ούτε καν οι βουλευτές γνωρίζουν βάσει ποιων γραμμών διαπραγματεύεστε. Από κατευθυνόμενες διαρροές δημοσιογράφων ενημερωνόμαστε.
Τρίτον, διότι η πολιτική που υπογράφετε μέχρι τώρα και που φαίνεται ότι θα προσυπογράψετε μαζί με τους τρεις προέδρους των κομμάτων που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, με τον κο Παπαδήμο και με την υπόλοιπη κυβέρνηση Παπαδήμου, επίσης δε μας εκφράζει. Η πλειοψηφία του λαού απορρίπτει και αυτήν την πολιτική και τα πρόσωπα που την ασκούν.
Την απορρίπτουμε διότι όπως οι εμπνευστές της παραδέχονται ερημοποιεί τη χώρα, φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το λαό, καταστρέφει την εθνική οικονομία και συρρικνώνει τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία- τους ανεκχώρητους δηλαδή θεμελίους λίθους της υπόστασής μας όπως ως συνταγματολόγος γνωρίζετε.
Την απορρίπτουμε διότι η διόλου τυχαία και μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν “εξοικίωση” των πιστωτών μας με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της χώρας μας, αποδεικνύει ότι με την πολιτική που ασκείτε δεν κερδίζετε χρόνο υπέρ της χώρας και του λαού αλλά υπέρ των πιστωτών μας. Τους δώσατε δύο χρόνια καιρό να ξεφορτώνονται ομόλογά μας και θα τους δώσετε και άλλο ακόμα, ώστε όταν το αποφασίσουν να μας αφήσουν να καταρρεύσουμε εκ του ασφαλούς για αυτούς.
Την απορρίπτουμε διότι δεν υπάρχει οικονομική θεωρία και ιστορικό προηγούμενο που να δικαιολογεί το τσάκισμα της μισθωτής εργασίας ειδικά στον ιδιωτικό τομέα ως μέσο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης ή να υποστηρίζει το λιώσιμο ενός λαού ως μέσο ανάπτυξης- παρά μόνο στο αποτυχημένο παράδειγμα της από- σοβιετοποίησης, για να θυμηθώ έναν άλλον υπουργό.
Την απορρίπτουμε διότι θα επωμιστούμε νέες θυσίες για χρήματα που σχεδόν, αν όχι εξ ολοκλήρου θα κατευθυνθούν στους πιστωτές μας, με ενδιάμεσο σταθμό το γενικό λογιστήριο ή την Τράπεζα της Ελλάδας.
Την απορρίπτουμε διότι η ανεπαρκής αναδιάρθρωση χρέους, την οποία όταν προτείναμε εγκαίρως απορρίπτατε μετά βδελυγμίας και στην οποία όψιμα προσχωρήσατε, δεν μπορεί να συνοδεύεται από όρους όπως η εκχώρηση του ελληνικού δικαίου ή από χάρες προς συγκεκριμένους τραπεζίτες.
Την απορρίπτουμε διότι μια πολιτική που απέτυχε τα δύο προηγούμενα χρόνια θα αποτύχει και τα δέκα επόμενα χρόνια. Χρόνια για τα οποία επιδιώκετε να μας δεσμεύσετε χωρίς να μας ρωτήσετε ως λαό, παρά μόνο όταν θα είναι πολύ αργά, σύμφωνα με όσα έχετε πει κατά καιρούς.
Επειδή τέλος ζητήσατε όσοι έχουμε άλλη άποψη για τη διαπραγμάτευση να την καταθέσουμε τώρα, σας καταθέτω την προσωπική μου άποψη:
1) Σταματήστε τώρα τις διαπραγματεύσεις και εξηγείστε ότι για αυτή τη διακοπή ευθύνεται η τρόικα με τις εξωφρενικές απαιτήσεις της.
2) Δηλώστε ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να ακολουθεί μια αποδεδειγμένα και δεδηλωμένα αποτυχημένη στρατηγική με αποτέλεσμα να βυθίζεται περισσότερο στο φαύλο κύκλο χρέους- ύφεσης- κοινωνικής διάλυσης.
3) Παραιτηθείτε και προτείνετε την άμεση διενέργεια εκλογών προκειμένου να εκλεγεί μια κυβέρνηση που να έχει όντως το λαό μαζί της στις αίθουσες διαπραγματεύσεων.
4) Αναλάβετε έμπρακτα τις ευθύνες σας για την άσκηση εδώ και δυο χρόνια μιας καταστροφικής πολιτικής. Το αυτό ισχύει και για τους συναδέλφους σας.
Αυτή θα είναι η χρησιμότερη συνεισφορά σας στη χώρα και στο λαό. Σε ό,τι αφορά το μετά αυτής της στάσης που σας προτείνω, είναι δική μας υπόθεση: όσων μίλησαν εγκαίρως και όσων προβλέψανε εγκαίρως.
Όχι όσων διαψεύστηκατε σε κάθε πρόβλεψη που με απόλυτη βεβαιότητα κάνατε, ούτε όσων εκβίασαν το λαό με μονοδρόμους.
ΥΓ: Δεν είστε ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της πολιτικής, ούτε σας αντιμετωπίζω ως τέτοιο. Είστε όμως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός και αντιπρόεδρος δύο πρωθυπουργών, οπότε έχει μια ειδική ευθύνη προφανώς.
ΥΓ: Σπάζοντας το φαύλο κύκλο της μνημονιακής πολιτικής θα προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία και στην Ευρώπη αναγκάζοντάς την να δει την πραγματικότητα κατάματα
www.harta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: