Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τσακίζουν τους μισθούς, ταΐζουν τις τράπεζες!!

Τελεσίγραφο για μισθούς Βουλγαρίας! 

Στον Παπαδήμο παραπέμπει το "ξήλωμα" της εργατικής νομοθεσίας ο Κουτρουμάνης
"Η Ελλάδα για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της θα πρέπει άμεσα να μειώσει τους μισθούς τουλάχιστον στα επίπεδα της Πορτογαλίας, ή ακόμα και των γειτονικών ανατολικών χωρών"!
Αυτή η αποστροφή μέλους της τρόικας συνοψίζει το οριστικό, όπως το χαρακτήρισαν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, τελεσίγραφο για μείωση των κατώτατων μισθών, του 13ου και 14ου, των ωριμάνσεων, αλλά και των κλαδικών συμβάσεων, με κατάργηση της (6μηνης) περιόδου μετενέργειας. Μαζί με την αλλαγή του πλαισίου προσφυγής στον ΟΜΕΔ (θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και της εργοδοτικής πλευράς) και την εξίσωση των όρων εργασίας σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες, με τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα, (απολύσεις, αποζημιώσεις, υπερωρίες) η τρόικα ζητεί ουσιαστικά πλήρη κατάργηση των Συμβάσεων, αλλά και του εργατικού δικαίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε τα τελευταία 70 χρόνια, πριμοδοτώντας τη μετατροπή των συμβάσεων για να γίνει πλήρως ευέλικτη η αγορά εργασίας.

Και βέβαια στο θέματα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό, ζήτησε την άμεση μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και μείωση των επικουρικών συντάξεων (έως 40% σε ορισμένα ταμεία).
Η τρόικα ζήτησε να ληφθούν αποφάσεις από την κυβέρνηση, πριν τη μεθαυριανή Σύνοδο Κορυφής, ενώ τις συνέδεσε με τις εξελίξεις για το PSI μη αφήνοντας ουσιαστικά περιθώρια για διαπραγματεύσεις. Μάλιστα μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζαν οι κοινές τεχνικές επιτροπές (τρόικας - υπουργείου) προκειμένου σήμερα να επαναληφθεί η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας, προφανώς για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.
Με δεδομένες αυτές τις εξελίξεις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι "το θέμα είναι πλέον πολιτικό" παραπέμποντας ουσιαστικά στον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, για την τελική στάση της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: