Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

To Ε.Κ.Η. στα γραφεία του γερμανικού προξενείου στο Ηράκλειο

Απάντηση στις νομοθετικές επιθέσεις και στις πολιτικές που διαλύουν την ελληνική κοινωνία, υπονομεύουν τους θεσμούς αντιπροσώπευσης, ακυρώνουν την συλλογική αυτονομία και καταργούν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, θα δώσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και την ελληνική κοινωνία.
Εδώ και καιρό, ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία δέχεται την σφοδρότερη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων της τα τελευταία 50 χρόνια, μια επίθεση που απαξιώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι πληρώνουν τα λάθη, τις παραλήψεις και την διαφθορά των Κυβερνήσεων. Καθημερινά καλούνται να πληρώνουν με δυσβάστακτα μέτρα τους Τοκογλύφους – δανειστές, για να αποφευχθεί τάχα η χρεοκοπία της χώρας μας και όλα αυτά χωρίς ελπίδα ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο.
Οι μισθοί μετατρέπονται σε «Χαρτζιλίκι», οι μαζικές απολύσεις «Βαφτίζονται» εργασιακή εφεδρεία, η εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας ονομάζεται «Διαρθωτική αλλαγή» και η κατάρρευση του Κοινωνικού Κράτους «Βαθιά Τομή», όταν η πραγματική Ανεργία ξεπερνά το 20% και η φτώχεια πλανιέται πάνω από κάθε Ελληνικό νοικοκυριό.
Η Νεοφιλελεύθερη συνταγή των διαδοχικών μνημονίων αντί να λύνει βαθαίνει και διευρύνει την κρίση στην κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα.
Αφαιρώντας πόρους και εισοδήματα από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την οικονομία εκτοξεύουν την ανεργία, το χρέος και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.
Οι ανάλγητες εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών, η προστασία και διεύρυνση των δικών τους κερδοσκοπικών συμφερόντων, έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο, έχουν αγγίξει τα όρια της αυτοκαταστροφικής παραφροσύνης, διάλυσης τους εργασιακού και κοινωνικού ιστού στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας με μια φωνή απαιτούν:
  • Να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές, να ενισχυθούν τα εισοδήματα
  • Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα, εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει την κοινωνία
  • Να αποσυρθούν τα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ!
  • Να ακυρωθεί κάθε πολιτική παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

2 σχόλια:

pluton είπε...

Δεν πειράζει από αυτό το βήμα βάζω (αν δημοσιευτεί) κάτι που κανένας Αντρέας ή άλλος "σοσιαλιστής" θα τολμούσε να πει ............



Μέσα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έγινε με την παρουσία του προέδρου του Eurogroup, ο Ν. Χουντής είπε:



«Κύριε Γιούνκερ, σε συνέντευξή σας σε γερμανική εφημερίδα δηλώσατε ότι εάν στην Ελλάδα ενισχυθούν ακραία κόμματα σε βαθμό που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να φτιάξουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και αυτοί που θα κυβερνήσουν, θελήσουν να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα σωτηρίας, θα αποχωρήσει και η Ευρώπη. Σε άλλη συνέντευξη συμπληρώσατε ότι χρειάζεται ένας Επίτροπος για την Ελλάδα.


Θέλω να σας πω ότι ο εκβιασμός σας είναι για τους Έλληνες προφανής. Τι μας λέτε;
Πρώτον: Ή ψηφίζετε τα κόμματα που στηρίζουν σήμερα το μνημόνιο, που δεν είχαν το θάρρος, δεν είχαν την αντοχή να υπερασπιστούν τον ελληνικό λαό από την ταπείνωση ή τώρα που εξασφαλίσαμε τις τράπεζες, τώρα που εξασφαλίσαμε την επικυριαρχία με επιτρόπους και γκαουλάιντερ, τώρα που σας έχουμε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να ψηφίσετε την κυβέρνηση και το κόμμα που σας αρέσει. Δηλαδή, μας υπόσχεστε επιλεκτική δημοκρατία. Και που το λέτε αυτό; Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.


Πριν λίγους μήνες θα έλεγα στον πρόεδρο της ευρωζώνης ότι η θέση του δεν του επιτρέπει να κάνει τέτοιες ‘αγενείς’ δηλώσεις. Θα του έλεγα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να χαρακτηρίζει ακραίο κάθε άλλο ελληνικό κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Θα του έλεγα ότι δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να μας επιβάλει ποια κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα.
Δεν σας τα λέω αυτά, όμως, γιατί αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας έναν άξιο εκπρόσωπο μιας Ευρώπης που έχει διαμορφώσει ένα τραπεζικό και δημοσιονομικό ‘Νταχάου’, έναν κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα. Μιας Ευρώπης της σιδηράς πειθαρχίας, μιας Γερμανικής Ευρώπης. Γι’ αυτό κ. Γιούνκερ δε σας ρωτάω από πού αντλείτε το δικαίωμα να κάνετε αυτές τις ‘αγενείς’ δηλώσεις για την πατρίδα μου».

Να σημειώσω ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον απορρίπτω για κάποιους δικούς μου λόγους, ο κος όμως Ν. Χουντής ανήκει σε αυτό το κόμμα, φαντάζομαι ότι η "συντρόφισσα" Δαμανάκη αυτά τα αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας.....

pluton είπε...

Eντάξει είδα ότι έβαλες και εσύ αγαπητέ Καπελά το ίδιο θέμα, απλά την ώρα που έστειλα το μήνυμα δεν υπήρχε ακόμα η δημοσίευση.

Να είσαι καλά.