Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΟΑΕΔ:Οι μακροχρόνιοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 28% σε 1 χρόνο

Στη σημερινή Ελλάδα εύκολα χάνεις τη δουλειά σου και πολύ δύσκολα βρίσκεις άλλη... Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, σε ένα έτος αυξήθηκαν κατά 72.987 άτομα,
δηλαδή κατά 28,03%, οι μακροχρόνια άνεργοι. Εκείνοι που ψάχνουν για δουλειά πάνω από 12 μήνες.
Κατακόρυφη, λοιπόν, είναι η αύξηση του αριθμού των μακροχρόνια ανέργων. Κατά 13,87% αυξημένος είναι όμως - πάντα κατά το τελευταίο έτος- και ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων. Οι εγγεγραμμένοι αριθμούν πλέον 782.493 άτομα. Άλλοι 126.935 άνθρωποι δήλωσαν ότι δεν αναζητούν πλέον εργασία..
Χαρακτηριστικό είναι το εξής στοιχείο: Τον Ιούνιο η ανεργία είναι ελαφρώς αυξημένη εν συγκρίσει προς τον Μάϊο: Σε ποσοστό 0,80%, σε απόλυτα μεγέθη 6.186 άτομα.
Το ανησυχητικό βεβαίως δεν έγκειται στο βαθμό της αύξησης, αλλά σε αυτό καθ' αυτό το γεγονός ότι πλήθυναν οι άνεργοι, σε μία εποχή κατά την οποία εκ παραδόσεως συμβαίνει το αντίθετο! Η έλευση του καλοκαιριού παγίως σηματοδοτούσε την έναρξη πολλών εποχικών ενασχολήσεων κι έτσι «έριχνε»- έστω και προσωρινώς- τους δείκτες της ανεργίας.
Τώρα, εξ αιτίας της καλπάζουσας ύφεσης, ακόμη κι αυτό το εποχικό «ευεργέτημα» του καλοκαιριού «λειώνει», σαν παγωτό στον ήλιο...
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: