Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ταφόπλακα στο αντιρατσιστικό βάζει ο Αθανασίου

Κλίνατε επί δεξιά!...
Τη θέση ότι το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου δεν αποτελεί θέμα άμεσης προτεραιότητας εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελούν άλλα ζητήματα όπως η επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων. Επιπλέον ερωτηθείς για την υπόθεση Σακκά σημείωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για παράταση της φυλάκισής του είναι σωστή.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προέχουν ζητήματα όπως η επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων, η κατάσταση στις φυλακές και η αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο Χ. Αθανσίου σημείωσε, δε, ότι οι προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης για το αντιρατσιστικό δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, «δεν είναι αγεφύρωτες» όπως είπε, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα καταλήξουν σε κάποιο κοινό πλαίσιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι πρώτη του κίνηση θα είναι να δώσει τέλος στην υπόθεση με τις προσωρινές δικαστικές διαταγές για τους συμβασιούχους υπαλλήλους - μια υπόθεση που προ μηνών είχε προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Όπως τόνισε, αυτές οι υποθέσεις δεν μπορούν να τραβούν σε μάκρος. «Πρέπει να βγαίνει απόφαση για να μην είναι σε αβεβαιότητα ο εργαζόμενος και σε ομηρία ο εργοδότης» σημείωσε. Με τις προσωρινές δικαστικές διαταγές συμβασιούχοι που έχουν προσφύγει στη Δικαισύνη επειδή καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις τους, μένουν στην εργασία τους, έως ότου εκδικασθεί η υπόθεσή τους.
Σωστή η απόφαση για το Σακκά 

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τον κρατούμενο Κ. Σακκά ήταν σωστή και εντός νομοθετικού πλαισίου.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκισή του για ακόμη έξι μήνες, παρά το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει τα ανώτατα όρια προφυλάκισής του και παραμένει κρατούμενος.
Ο Κ.Σακκάς προφυλακίστηκε στις 4.12.2010 και το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και την 5.4.2012 προφυλακίστηκε εκ νέου.
Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με το άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε, ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε.
Ο Κ.Σακκάς είναι απεργός πείνας και ήδη νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί.
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: