Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Νίκος Φωτόπουλος - Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας τιμής.

Νίκος Φωτόπουλος Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.Εκπρόσωπος των εργαζομένων
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με το θάρρος του πρώην Προέδρου της ιστορικής Ομοσπονδίας μας, της Ομοσπονδίας που έχει δώσει μάχες και μάχες για την προάσπιση της επιχείρησης του ελληνικού λαού, αλλά και με την ιδιότητα του εκπροσώπου σας στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, γνωρίζοντας σχεδόν τον καθένα σας προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους κοινούς μας αγώνες, μέσα από αυτή την επιστολή, δημόσια θέλω να σας απευθύνω τα παρακάτω λόγια.
Συνάδελφοι,
Όσα προβλήματα κι αν έχει ο καθένας σας, όσες οικονομικές δυσκολίες.
Mη γυρίσετε την πλάτη στους καταναλωτές και στους εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς συνανθρώπους μας που ήδη ζουν στο σκοτάδι και που θα γίνουν ακόμα περισσότεροι αν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Δείξτε ότι δεν είμαστε συντεχνίτες και συμφεροντολόγοι. Δείξτε ότι ακόμη τρέχει αίμα στις φλέβες μας. Δείξτε ότι οι λέξεις ανθρωπιά και αλληλεγγύη οδηγούν τα βήματά μας.
·         Μη γυρίσετε την πλάτη στους συναδέλφους μας που εργάζονται στις μονάδες και τα ορυχεία, που έχουν ανακοινωθεί ότι θα ξεπουλήσουν.
Δείξτε ότι τα αισθήματα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας είναι δυνατά και ζωντανά και ότι για εμάς η λέξη συνάδελφος είναι ιερή.
·         Μη γυρίσετε την πλάτη στον ελληνικό λαού που με τον ιδρώτα και το υστέρημά του έχτισε αυτή την επιχείρηση. Δείξτε ότι σεβόμαστε και τιμάμε το ψωμί που τρώμε από την επιχείρησή του.
·         Μη γυρίσετε την πλάτη στους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας συνταξιούχους που έχτισαν τη ΔΕΗ και εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους στα ορυχεία, στη διανομή, στη μεταφορά, στους ΑΗΣ, στους ΑΣΠ, αλλά και στην εμπορία, που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για το μεροκάματο στον αγώνα για την εξυπηρέτηση του καταναλωτή.
Από εκεί που είναι μας βλέπουν και οφείλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη τους και η μεγαλύτερη τιμή είναι να αγωνιστούμε να κρατήσουμε ζωντανή την επιχείρηση που αυτοί έχτισαν.
Συνάδελφοι,
Από αυτό τον αγώνα, όσες δυσκολίες και να έχει ο καθένας μας δε δικαιολογείται να λείψει κανείς.
Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας τιμής.
Πρώτοι εμείς που ζούμε από την επιχείρηση του ελληνικού λαού και που όλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνουμε, οφείλουμε να είμαστε ΑΠΕΡΓΟΙ.
Κλείνω λέγοντάς σας με σεβασμό κάτι που συνήθιζα να λέω, κλείνοντας τις ομιλίες στις συγκεντρώσεις μας,  στις δύσκολες μάχες με την ΤΡΟΪΚΑ.
Συνάδελφοι,
Κάθε μέρα που περνά, η ιστορία γράφεται σε δύο βιβλία και γράφει για όλους μας,
για τους πολιτικούς,
για τους δημοσιογράφους,
για τους συνδικαλιστές,
για τον καθένα μας προσωπικά.
Στο πρώτο της βιβλίο γράφει αυτούς που με διάφορα άλλοθι και ψευτοδικαιολογίες πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο.
Στο πρώτο της βιβλίο γράφει όσους δεν άντεξαν, γράφει όσους λύγισαν και γονάτισαν, όσους συμβιβάστηκαν. Γράφει όσους απουσίαζαν.
Στο άλλο της βιβλίο, αυτό που είναι με χρυσά γράμματα, γράφει αυτούς που άντεξαν.
Γράφει αυτούς που έμειναν εκεί ανυποχώρητοι, στη γραμμή του καθήκοντος και του χρέους αγέρωχοι και αλύγιστοι όσα μποφόρ και να φυσούσαν.
Γράφει αυτούς που άντεξαν και που δεν έψαξαν δικαιολογίες για να κρυφτούν και να απουσιάσουν.
Γράφει αυτούς που έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη.
Συνάδελφοι,
Με τη στάση του ο καθένας μας ας φροντίσει η ιστορία να τον γράψει στο δεύτερό της βιβλίο για να έχει να λέει στα παιδιά του, στους φίλους του, στους γνωστούς του ήμουν κι εγώ εκεί.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 19:00
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: