Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μοσκοβισί: Εκτός ατζέντας το Grexit και η αναδιάρθρωση χρέους

Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde βάζει τέλος στη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ απορρίπτει και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Και τα δύο είναι εκτός ατζέντας», λέει. Τις τελευταίες ημέρες, το σενάριο ενός Grexit έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από πλήθος αξιωματούχων της Ευρώπης αλλά και των κρατών μελών της ευρωζώνης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», σημειώνοντας πως «είναι σημαντικό για τη νομισματική ένωση, για την ακεραιότητά της», δηλώνει και εκφράζει την ελπίδα του πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι φιλοευρωπαϊκή και υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωζώνη, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Τέλος εκτίμησε ότι οι εκλογές δεν θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν κρίση στη νομισματική ένωση.

Σημειώνεται πως και πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, απέρριψε το ενδεχόμενο ενός Grexit εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση κατά μερίδας του γερμανικού τύπου που διατηρεί σχετικά σενάρια στην επικαιρότητα. Όπως είπε ο Σούλτς πρόκειται για «ανεύθυνες εικασίες». Την Τετάρτη η Bild σε δημοσίευμά της υποστήριζε πως η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Λίγο αργότερα το δημοσίευμα διαψεύστηκε από τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας, ο οποίος υπογράμμισε πως «δεν έχει αλλάξει η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: